Moni harkitsee elämänsä aikana lainanottoa. Onpa kyse sitten pienestä tai suuresta lainasta, niin ennen lainanottoa kannattaa tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin sekä niihin liittyviin ehtoihin. On hyvä tuntea lainanottoon liittyvää sanastoa sekä varmistaa, että tietää varmasti, mihin on lainaa ottaessaan sitoutumassa.

Tiedätkö mitä tarkoittaa lainan lyhennys?

Eräs keskeisimmistä termeistä puhuttaessa lainoista ja lainan ottamisesta on lainan lyhennys. Ellet vielä tiedä, mitä tämä termi tarkoittaa Lue mitä tarkoittaa lainan lyhennys rahoitu.fi-sivustolta. Sivusto esittelee sinulle erilaisia pankkien sekä rahoitusyhtiöiden käyttämiä termejä, jotka saattavat tuntua ensikertalaisesta hämmentäviltä. Sivustolle kootun listan avulla on näppärää ottaa alan sanasto haltuun. Lisäksi sivusto tarjoaa mahdollisuuden hakea jopa 60 000 euron lainaa.

Varmista lainaehdot tarkkaan ja varmista, että pystyt suoriutumaan niistä

Ennen kuin solmit minkäänlaista lainaa, on tärkeää varmistaa, että ymmärrät kaikki lainaehdot täsmälleen oikein. Kun olet sisäistänyt lainaehdot, on äärimmäisen tärkeää varmistaa, että pystyt näistä ehdoista suoriutumaan – myös siinä tilanteessa, että taloudessasi saattaa tapahtua yllättäviä muutoksia ja voit vaikkapa jäädä työttömäksi.

Vertaile ja kilpailuta

Lainojen kohdalla ei voida liikaa korostaa vertailun ja kilpailuttamisen merkitystä. Tähänkin tarkoitukseen Rahoitu.fi-sivusto on näppärä työkalu. Sivuston kautta voi hakea lainatarjouksia valitsemalla ensin toivomansa lainasumman sekä takaisinmaksuajan. Tällöin järjestelmä laskee arvioidun kuukausierän suuruuden. Esimerkiksi lainasummalla 60 000 euroa ja takaisinmaksuajalla 15 vuotta, arvioiduksi kuukausieräksi tulee 464 euroa.

Lisäksi järjestelmässä tulee lainaa haettaessa valita onko hakija yhdistämässä erilaisia lainoja vai ei. Tämän lisäksi tulee syöttää omat henkilötiedot ja mahdollinen rinnakkaishakija sekä hyväksiä sivuston käyttöehdot sekä tietosuojaseloste. Lainan hakeminen on nopeaa ja vaivatonta, sillä edellä mainitun lyhyen prosessin jälkeen hakija siirtyy automaattisesti omalle OmaRahoitu-sivulleen, josta hän löytää hänelle annetut lainatarjoukset. Näistä tarjouksista hakija voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Tarjousten tuleminen kestää muutamia minuutteja.

On kuitenkin tärkeää varmistaa, että täyttää sivuston lainan saannin perusedellytykset. Ensinnäkin hakijan tulee olla 20 vuotta täyttänyt ja hänellä tulee olla säännölliset eläke- tai palkkatulot. Maksuhäiriömerkintöjä hänellä ei saa olla. Ellei hakija täytä näitä ehtoja, lainan hakeminen ei sivuston kautta onnistu.