Sanomat24.fi - EOK ry keskustelupalsta
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Tammikuu 24, 2017, 07:06:37

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
Tervetuloa Sanomat24.fi -keskustelupalstalle
9845 viestiä 1411 aihetta kirjoittanut 189 jäsentä
Uusin jäsen: Viola Heistonen
* Etusivu Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy
+  Sanomat24.fi - EOK ry keskustelupalsta
|-+  Lainsäädäntö
| |-+  Yleistä lainsäädännöstä
| | |-+  Allekirjoituksista ja asianomistajarikoksesta...
« edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulosta
Kirjoittaja Aihe: Allekirjoituksista ja asianomistajarikoksesta...  (Luettu 3699 kertaa)
Kuiskaaja
Vieras


Sähköposti
Allekirjoituksista ja asianomistajarikoksesta...
« : Huhtikuu 18, 2007, 07:50:54 »

Hei esittäisin taas muutaman kysymyksen(valitettavasti niitä riittää). En tiedä meneekö oikeaan aihealueeseen, mutta ylläpito siirtänee oikeaan paikkaan mikäli aihetta ilmenee.

1) Käräjäoikeudesta tulee haaste. Haaste on allekirjoittamaton. Ei mitään nimeä alla. Ei mainintaa elektronisesta allekirjoituksesta. Asiasta ilmoitus ylemmille tahoille. Saapuu uusi haaste, jossa toimistovirkailijan(merkonomi) allekirjoitus. Millainen(fyysinen/eletroninen?) ja kenen allekirjoitus haasteessa tulee olla?

2) Haaste kunnianloukkauksesta. 2 asianomistajaa. 1 syytetty. Kumpikaan asianomistajista ei vaadi tutkintapyynnössä (eikä myöhemminkään) mitään rangaistusta. Poliisi muuttaa tutkintapyynnön rikosilmoitukseksi ja kuulustelee osapuolia. Asianomistajat eivät vaadi rangaistuksia. Koska kyseessä on asianomistajarikos, syyttäjä ja käräjätuomari tietääkseni eivät saisi viedä asiaa oikeuteen käsiteltäväksi jos asianomistajat eivät vaadi rangaistusta.
Kuitenkin syyttäjä ja käräjätuomari ovat vieneet asiaa eteenpäin. Miten mahdollista?

3) Käräjätuomari määräsi "oikeudenkäynnin" ja asiakirjat salaisiksi ennen oikeudenkäyntiä. Missä tapauksissa näin voi tehdä?
Kyseisessä tapauksessa ei ole kyse kuin korkean julkisen tahon virkamiehen toiminnan arvostelusta(tai siis virkamies haluaa kunnianloukkaushaasteella arvostelijan hiljaiseksi). Eikö oikeudenkäyntejä julisteta salaiseksi lähinnä silloin kun kyse on esimerkiksi pedofiliasta ym. törkeistä rikoksista?

Niin, ja arvattavaa on että kysymykset 1&2&3 ovat samasta tapauksesta.
     
Tosielämää.

EDIT:muutama sanamuoto muutettu ja korjattu kirjoitusvirheitä. Lisätty yksi asia.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 18, 2007, 09:35:20 kirjoittanut Kuiskaaja » Kirjattu
Kuiskaaja
Vieras


Sähköposti
Re: Allekirjoituksista ja asianomistajarikoksesta...
« Vastaus #1 : Elokuu 02, 2007, 10:04:48 »

Tapahtunut kuluvalla viikolla; Lahden käräjäoikeuden haastemies soittaa. Olisi vastaanotettavana uusi vastaava "haaste", jonka toimistovirkailija allekirjoittanut. Edellisistä haasteistahan ei ikinä tullut mitään "oikeuden"käyntiä. Edelleenkin puuttuvat syyttäjän/tuomarin allekirjoitukset. Seuraa lyhyehkö keskustelu allekirjoituksista ja asianomistajarikoksesta. Haastemies lupaa soittaa uudelleen, oletan että joutui selaamaan lakipykäliä muistin virkistykseksi kun ei vaikuta olleen itse varma ko. allekirjoitusten vaatimuksista haasteissa.

Haastemies soittaa takaisin, kysyy haluaako vastaanottaa haasteen vai palauttaako hän sen Oulun käräjäoikeudelle. Ymmärrettävää että kyseinen "kirjoitelma" lähti takaisin Ouluun vastaajan sitä ikinä näkemättä. Onkohan Oulun käräjäoikeudesta muste loppunut kun asiakirjoja ei osata allekirjoittaa? Tavallaan olisi ollut kiva saada kopio kyseisestä haasteeksi otsikoidusta kirjoitelmasta julkistamista varten, mutta silloin olisi ollut riski että Oulun käräoikeus olisi tulkinnut sen vastaanotetuksi ja olisi voinut alkaa väsäämään jälleen kerran "oikeuden"käyntiä.

Kyseisistä puuttellisista haasteista ja asianomistajarikoksen etenemisestä syyttäjälle vaikka asianomistajat eivät vaadi rangaistusta, on informoitu eduskunnassa valikoituja tahoja, ei ole yllätys että suuntukkimisoikeudenkäyntiä yritetään järjestää eduskunnan ollessa kesälomalla.
Kirjattu
Kuiskaaja
Vieras


Sähköposti
Re: Allekirjoituksista ja asianomistajarikoksesta...
« Vastaus #2 : Elokuu 11, 2007, 06:16:30 »

Päivitetäänpä lisää tätä haastefarssia. Noin viikko edellisen "haasteen" palauttamisen jälkeen haastemies tunkeutuu etukäteen ilmoittamatta yhden viranomaisten mielivaltaa vastaan taistelevan työryhmän jäsenen työhuoneeseen, ei esittäydy tai esitä henkilöllisyystodista, vahvasti alkoholille tuoksuen. Pitäisi kuulemma vastaanottaa kyseinen haaste, joka piti viikko takaperin lähettää takaisin Oulun käräjäoikeudelle puutteellisena ja näinollen lainvastaisena haasteena. Ennen lähtöään haastemies esitti (laittoman?) uhkauksen että tulevat hakemaan jos ei ilmesty "oikeudenkäyntiin".

Nähtävästi tietyillä tahoilla on intohimoinen tarve saada oikeudenpäätös kulissioikeudenkäynnistä, joka koskee asianomistajarikosta vaikka asianomaiset eivät vaadi rangaistusta. Samainen oikeudenkäynti, jota nyt yritetään saada käynnistettyä, julistettiin etukäteen salaiseksi oululaisen tuomarin toimesta. Kenellä on oma lehmä ojassa?

Heti haastemiehen lähdettyä autollaan pois yhteyttä otettiin jälleen kerran tiettyihin valiokuntaneuvoksiin ja lähetettiin pikainen faksi laajaan jakeluun mm. eduskuntaan ja presidentin kansliaan. Faksissa selostettiin kyseisen haastemiehen epäasiallinen ja -ammatillinen toiminta sekä jälleen kerran ihmeteltiin miten kyseisen haasteen voi edes esittää. Mielenkiintoisinta asiassa on että kyseiset "haasteet" ovat alkaneet ilmestyä aina pari-kolme päivää sen jälkeen kun eduskuntaa tai presidenttiä on informoitu erilaisista viranomaisten harjoittamista laittomuuksista vuosien varrella. Onko kyseessä painostuskeino?

Tuleva viikko tietää laajaan jakeluun toimitettavaa asiakirjaa kaikista epäselvyyksistä ja selvistä laittomuuksista eri viranomaisten, mm.Oulun käräjäoikeuden, toiminnasta. Aika tuntuu olevan kypsä julkiselle keskustelulle oikeuslaitoksen tilasta kouriintuntuvin esimerkein. Virkamiesten kanssa saa vuosikaudet tapella eri saivartelutoimistojen tasolla, mutta laaja julkisuus ja keskustelu on ainoa tapa saada Suomessa oikeutta asialleen viranomaisten mielivaltaa vastaan.

EDIT: tarkennetaan hieman tätä kohtaamista haastemiehen kanssa; siinä vaiheessa kun haastemies tunkeutui työhuoneeseen, haasteeksi otsikoidun puutteellisesti allekirjoitetun kirjoitelman vastaanottajaksi merkitty henkilö (eli vastaaja, mikäli haaste olisi laillinen) pyysi haastemiestä istuutumaan hetkeksi jotta ei tarvitse seistä kun vastaaja ensin soittaa perustuslakivaliokunnan valiokuntaneuvokselle (valiokuntaneuvosta on aiemminkin informoitu ko. laittomista haasteista, ja on antanut arvokkaita neuvoja miten kyseisten tuomareiden tekemien kyseenalaisten kirjoitelmien kanssa tulee menetellä). Haastemies ei suostunut istuutumaan vaan heitti haaste-kirjoitelman pöydälle esitti tämän uhkauksen hakemisesta "oikeudenkäyntiin" ja poistui välittömästi. Laki- ja perustuslakivaliokunnan jäsenet sekä presidentti Tarja Halonen saivat luettavaa tästä viimeisimmästä vahvasti tuoksuvasta kohtaamisesta. Keskiviikkona työryhmä toimittaa laajemman luettelon työryhmän tietoonsa saamista viranomaisten tekemistä laittomuuksista. Tällaiset tuoksahtavat kohtaamiset vain vahvistavat työryhmän uskoa asiaansa.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 2007, 12:05:34 kirjoittanut Kuiskaaja » Kirjattu
Sivuja: [1] Tulosta 
« edellinen seuraava »
Siirry:  

Powered by MySQL Powered by PHP Sanomat24.fi - EOK ry keskustelupalsta | Powered by SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Kaikki oikeudet pidätetään.
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!