Talousaiheisista blogeista löytyy monenlaisia säästö- ja sijoittamisvinkkejä. Lisäksi niistä voi metsästää talouteen liittyviä ajankohtaisia uutisia. Blogien hyvänä puolena on se, että niitä kirjoittavat yleensä ihan tavalliset taloudesta kiinnostuneet ihmiset, joten ne ovat useimmiten helppotajuisia ja helposti lähestyttäviä lukukohteita siinä vaihessa, kun sijoitus- tai säästökärpänen iskee. Kerromme tässä artikkelissa millaista tietoa ja millaisia talousuutisia talousaiheisista blogeista voi löytää.

Nappaa talousaiheisten blogien säästövinkit talteen

Talousaiheisista blogeista löytyy monesti hyviä säästövinkkejä, jotka kannattaa napata talteen ja mahdollisuuksien mukaan soveltaa. Vinkit saattavat liittyä esimerkiksi erilaisten palveluiden kilpailuttamiseen. Esimerkiksi sähkösopimusta kilpailuttamalla voi säästää yllättävänkin paljon.

Tutustu taloudellisen riippumattomuuden käsitteeseen

Moni taloudellisiin aihealueisiin pureutuvaa blogia ylläpitävä kirjoittaja haaveilee jossakin vaiheessa saavuttavansa taloudellisen vapauden, mikä tarkoittaa sitä, että niin kutsuttua passiivista tuloa tai muuta tulonlähdettä on saatu luotua sen verran, ettei työntekoon ole enää taloudellista pakkoa. Ajatuksena tämä on perin mielenkiintoinen, erityisesti, koska on väläytelty sellaistakin vaihtoehtoa, ettei tulevaisuudessa välttämättä nähtäisi enää sellaisia eläkkeitä, joista nykyeläkeläiset ovat päässeet nauttimaan.

Kun käsitteeseen tutustuu hetken, on helppoa huomata, että tämän vapauden saavuttamiseen on monia vaihtoehtoja. Joku hankkii useamman vuokra-asunnon ja toivoo voivansa jossakin vaiheessa elää näillä tuloilla. Joku toinen sijoittaa osakkeisiin ja toivoo voivansa elää niiden osingoilla ja jollekin toiselle taas erilaisten blogien ylläpitäminen ja erilaisten tuotteiden tai palveluiden myyminen niiden kautta, on intohimo.

Nykyisin erilaiset e-tuotteet, kuten -kirjat ja -kurssit ovat yllättävän suosittuja. Tällaisten tuotteiden mainostaminen on helppoa blogin kautta. Ehkäpä voit perustaa vaikkapa oman taloudenhallintakurssisi e-kurssimuotoon ja kertoa siitä omassa talousaiheisessa blogissasi? Samalla voit kerätä itsellesi kattavan sähköpostilistan niistä lukijoista, jotka ovat potentiaalisia asiakkaitasi ja jotka saattaisivat olla kiinnostuneita ylläpitämistäsi kursseista. Sähköpostimarkkinointi on yllättävän tehokasta, mutta vaatii toki onnistuakseen hyvän listan potentiaalisia sähköpostiosoitteita, joihin hyvin laadituilla markkinointikirjeillä kannattaa tähdätä.

Jos taloudellinen riippumattomuus kiinnostaa sinua, kannattaakin miettiä mikä olisi juuri itselle sopivin keino lähteä tavoittelemaan tätä unelmaa. Ideoiden ammentaminen erilaisista aiheeseen perehtyneistä blogeista ei myöskään ole lainkaan hullumpi idea!