Taloudesta kiinnostunut kuluttaja tai sijoittaja seuraa yleensä tiiviisti ajankohtaisia talousuutisia, mutta mistä tällaisia uutisia sitten helpoiten löytää? Kerromme tässä artikkelissa muutaman vinkin.

Kauppalehti tarjoaa talousuutisia rautaisella otteella

Eräs parhaimmista suomenkielisistä talousuutisten lähteestä on Kauppalehti. Erityisen hyvä uutinen on se, että Kauppalehteä voi lukea myös verkossa! Verkkolehdestä löytyy Uutiset-, Pörssi-, Yritykset-, Johtaminen-, Optio-, Toimitilat-, Blogit- ja Keskustelu-osiot.

Esimerkiksi tämän päivän lehden etusivulla pohditaan auton ostoa ja sitä mikä menopeli kannattaisi ostaa alle juuri nyt. Artikkeli kertoo tähän liittyvän perussäännön, joka jokaisen autonostajan olisi hyvä tietää. Lisäksi artikkelissa kerrotaan autokaupan tämän hetkisistä vaikeuksista, jotka johtuvat pitkälti veromuutoksista. Lehdestä löytyy juttua myös Juha Sipilän kivisestä tiestä politiikassa sekä siitä, kuinka suomalaista luksusta valmistetaan Intiassa heikoissa työolosuhteissa – olosuhteissa, joita leimaavat kamala, liimasta johtuva haju, heikko palkka sekä tehtaan johtajan tietämättömyys tuotteiden valmistusketjua kohtaan.

Kaiken kaikkiaan Kauppalehden mielenkiintoiset ja monipuoliset artikkelit tarjoavat taloudesta sekä pörssimuutoksista kiinnostuneille lukijoille kattavan ja mielenkiintoisen tietopaketin, josta on hyvä aloittaa, jos talousasiat kiinnostavat sinua ja jos haluat parantaa omaa taloudellista tilannettasi.

Talousaiheiset blogit tarjoavat kansantajuista taloustietoa

Siinä missä Kauppalehti on asiallisen ammattimainen, tarjoavat monet talousaiheiset blogit kansantajuista taloustietoa. Kannattaa tietysti hieman perehtyä kirjoittajan taustaan ennen kuin imee blogin tarjoamaa tietoa ja pyrkii toteuttamaan niitä omassa sijoittamisessa tai muussa taloudellisessa toiminnassa. Kuitenkin monet suosituimmat talousaiheiset blogit tarjoavat oikeinkin asiallista tietoa ja vieläpä sellaisessa paketissa, että sitä on tavallisen matti meikäläisenkin helppo ymmärtää. Monet tällaisten blogien kirjoittajista ovat nimittäin itsekin tavallisia matti meikäläisiä, jotka vain sattuvat olemaan erityisen kiinnostuneita talouteen liittyvistä asioista. Tämän vuoksi he yleensä osaavat lähestyä aihetta juuri siitä näkökulmasta, joka kiinnostaa tavallisia, taloudesta kiinnostuneita lukijoita eikä ole liian teoreettista tai vaikeatajuista aloittelevallekaan sijoittajalle.

Esimerkiksi Tarkkamarkka-niminen blogi tarjoaa lukijoilleen säästövinkkejä, joita kannattaa kokeilla. Säästövinkit liittyvät ostoksiin, lainoihin, matkailuun, tietoliikenteeseen, sijoittamiseen, vakuutuksiin, asumiseen ja blogiin. Lisäksi sivustolta löytyy erilaisia vertailuja ja oppaita, jotka liittyvät esimerkiksi rahaan, vakuutuksiin, matkailuun ja erilaisiin laajakaistoihin.