Jos sinulle on kertynyt useita erillisiä lainoja, saattaa näiden yhdistely olla fiksu idea. Kerromme tässä artikkelissa miksi.

Yhdistelemällä lainoja niiden takaisinmaksun seuraaminen on entistä helpompaa

Kun yhdistelet useamman lainan yhdeksi lainaksi, on sinun huomattavasti helpompaa seurata lainojen takaisinmaksutilannetta, kun seurattavana on vain yksi maksu useiden erillisten maksujen sijaan. Tämä voi auttaa vähentämään velanmaksusta aiheutuvaa stressiä sekä vähentämään siihen kuluvaa aikaa.

Lainojen yhdistely voi auttaa vähentämään lainoihin liittyviä kuluja

Kun yhdistät useamman lainan yhdeksi ja ainoaksi, säästät yleensä samalla lainoihin liittyvissä muissa kuluissa, kuten koroissa ja lainanhoitomaksuissa. Jos lainoja on monta voi tästä olla konkreettista ja merkittävää apua velkojen maksuun, mikä voi jälleen keventää velkataakan aiheuttamaa stressiä ja huolta. Yhdistetyn lainan mukanaan tuoma taloudellinen hyöty voi olla yllättävänkin suuri.

Jos velkataakasta selviäminen tuntuu ylivoimaiselta, hae ajoissa apua

Joissakin tilanteissa voi käydä niin, että velkataakasta selviytyminen saattaa tuntua ylivoimaiselta taakalta eikä lainojen yhdistäminenkään enää riitä kaikista lainoista selviytymiseen. Laskumuistutusten ja karhukirjeiden piilottaminen kaapin perukoille ei auta, sillä vaikka sanotaankin, että kun jokin asia on poissa silmistä, se on poissa mielestä, niin laskumuistutusten ja karhukirjeiden piilottaminen näkymättömiin ei poista sitä tosiasiaa, että ne on joka tapauksessa hoidettava tavalla tai toisella.

Talous- ja velkaneuvontaan kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jos vähänkään tuntuu siltä, että homma karkaa käsistä ja laskujen perintäkirjeitä alkaa kertyä. Asian hautominen tai kirjeiden hautaaminen vaatekasojen alle ei auta, vaan on aika kääntyä alan asiantuntijan puoleen. Tilannetta ei kannata häpeillä, vaan se kannattaa kohdata rohkeasti ja rehellisesti. Monesti ylivelkaantumista tai sen tilaa on vaikea myöntää edes itselle, mutta rehellisyys kannattaa tässäkin asiassa. Asiantuntijan väliintulo saattaa lopulta tuntua suoranaiselta helpotukselta, kun ei velka-asioita tarvitse enää murehtia yksin. Ulkopuolinen asiantuntija osaa katsoa tilannettasi aivan uudesta näkökulmasta käsin sekä kertoa, mistä sinun kannattaa lähteä selvittämään taloudellisen tilanteesi sotkuista vyyhteä. Hän osaa myös sanoa, kannattaako lainojen yhdistäminen vielä tässäkin vaiheessa vai onko jo otettava järeämmät aseet käyttöön.